INNOVATIEVE AGU HELM MAAKT DEBUUT OP DE SPELEN

Alkmaar 22 juli 2021 – Tijdens de Spelen in Tokyo maakt een innovatieve AGU-Helm zijn debuut. BEAT Cycling wielrenner Yoeri Havik zal de AGU Subsonic helm, speciaal voor de gelegenheid in oranje gewrapt, dragen tijdens de wegwedstrijd. De Subsonic en de Transsonic helmen zijn resultaten van een intensieve samenwerking tussen de TU Eindhoven en AGU om de helm aerodynamica opnieuw uit te vinden.

De zoektocht naar de optimale airflow op en over de fietser is al jaren een onderwerp die hoogleraar Bert Blocken, bezighoudt. Als Scientific Director van de Windtunnel aan de TU Eindhoven en wielerfanaat, brengt hij menig uur door met renners en de productontwikkelaars van AGU. “Het doel is steeds om de wind met zo minder mogelijk weerstand over en door de helm te geleiden. We hebben daarbij niet alleen gekeken naar de voorzijde van de helm, maar ook hoe het door de helm stroomt en met name hoe het de helm verlaat. Je zoekt naar een manier om de lage druk achter de helm te minimaliseren. Daarin zijn we goed geslaagd.”

Het effect van het nieuwe ontwerp op de snelheid van de fietser is duidelijk meetbaar. De helm is in verschillende testopstelling bekeken en vergeleken met helmen van concurrenten. In de meeste testopstelling was de Transsonic de snelste helm.

Björn Jeurissen, CEO van AGU: “We zijn dan ook bijzonder trots op onze samenwerking met Bert en zijn team, en al helemaal met het resultaat. Twee helmen die we van de grond af aan hebben opgebouwd om de snelste te zijn. Zonder daarbij de veiligheid te vergeten.” De helm is lichtgewicht en beschikt over het geïntegreerd MIPS-systeem. MIPS staat voor Multi-directional Impact Protection System en is speciaal ontwikkeld om hersenletsel ten gevolge van een val te voorkomen. “Met de Transsonic heb je mooie, veilige en ultrasnelle helm en de Subsonic voegt daar nog eens optimale ventilatie aan toe.” Naast de helm zal Yoeri ook de AGU Verve zonnebril dragen.

Niet alleen Havik gaat rijden met een van de nieuwe AGU-helmen, als onderdeel van het partnership van AGU en BEAT Cycling zullen alle renners van het team met de helmen gaan rijden. Geert Broekhuizen, CEO van BEAT: “AGU’s ambitie om de snelste kleding en nu dus ook de snelste helmen te maken past helemaal bij onze ambities als team. We hebben er in de windtunnel mee kunnen testen en gaan er straks mee aan de slag met onze renners. Een hele mooie nieuwe invulling van ons partnership met AGU."

Jeurissen: “We hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat Yoeri Havik met de allereerste Subsonic helm op 24 Juli de wegwedstrijd in Tokyo kan rijden. Vanaf 1 Oktober is dan zowel de Subsonic als de Transsonic ook voor alle wielrenners te koop via AGU.com en AGU-retailers.”


NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.