Vigarous Helm MIPS

Slechts € 130,00
Incl. BTW
  • Dubbel in-mould helm: extra sterk en licht
  • Multi-Directional Impact Protection System (MIPS)
  • Aerodynamisch design
  • 3 grote ventilatie gaten en 7 normale
  • Interne kooi
  • Direct dial systeem
  • Lichte Y-buckles and bandjes
Vigarous Helm MIPS
Slechts € 130,00
Een helm moet voor mij voldoen aan drie eisen: comfortabel, veilig én een strak design. Deze Vigarous voldoet aan alle drie, een echte aanrader!
Eduard
Beschrijving

Krachtig, gezond en vol energie. Dat is waar Vigarous voor staat en dat is de visie van onze ontwerpers bij het design van deze helm. Een strakke, aerodynamische look is het resultaat. Met de dubbele in-mould schaal voor extra bescherming zonder dat dit ten koste gaat van het gewicht van de helm. Er zijn drie grote en zeven normale ventilatiegaten in de helm verwerkt. De helm omsluit het hoofd goed en is verstelbaar met het direct dial systeem. Dit is het draaisysteem aan de achterzijde van de helm waarmee je de helm aantrekt. Er zijn twee maten verkrijgbaar, maat S/M voor een hoofdomtrek van 54 tot 58 centimeter en maat L/XL voor een hoofdomtrek van 58 tot 61 centimeter. De juiste helmmaat bepaal je door de hoofdomtrek op te meten. Dit doe je met een meetlint door vanaf de wenkbrauw in een zo recht mogelijke lijn, boven de oren langs, rond het hoofd te meten.

Extra bescherming tegen hersenletsel met het MIPS systeem

De AGU Vigarous helm is verkrijgbaar in een normale variant en één die is uitgerust met het MIPS systeem. MIPS staat voor Multi-directional Impact Protection System en is speciaal ontwikkeld om hersenletsel ten gevolge van een val te voorkomen. De MIPS-laag zit tussen de buitenschaal van de helm en de padding in en kan onafhankelijk van de buitenschaal bewegen. Roterende krachten die vrijkomen bij een impact op de buitenschaal, bijvoorbeeld veroorzaakt door een valpartij, worden door de MIPS-laag opgevangen in plaats van door de hersenen. Zo is de kans op letsel kleiner en de kans op fietsplezier groter.

Meer informatie

Meer informatie
ProductHelm
Artikel Nummer47103203, 47103205, 47103103, 47103105
GeslachtUnisex
Seizoen4-seizoenen

#EVERYDAYRIDING

Gebruik #everydayriding en deel waar, wanneer en hoe jij deze dag op de fiets hebt beleefd